راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

انواع شایع عفونت چشم | راه‌های پیشگیری و مراقبت از چشم چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۴۰۲۳
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷
انواع شایع عفونت چشم | راه‌های پیشگیری و مراقبت از چشم چیست؟
متخصصان می‌گویند شایع‌ترین عفونت‌های چشمی مانند ورم ملتحمه، معمولاً بینایی را تهدید نمی‌کنند و بدون درمان برطرف می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، ورم ملتحمه به عنوان چشم صورتی شناخته می‌شود؛ زیرا ملتحمه (غشای نازکی که صلبیه سفید را می‌پوشاند)، صورتی و دردناک می‌شود.

ورم ملتحمه‌ ویروسی، شایع‌ترین ورم ملتحمه است. به طور معمول چشم‌ها را تحریک می‌کند و چشم شما ترشحات آبکی یا مخاطی تولید می‌کند. استفاده از یک کمپرس خنک و تمیز و پاک‌کردن ملایم پوسته پلک به شما کمک می‌کند تا چشم‌هایتان را در حین بهبودی راحت نگه دارید.

ورم ملتحمه باکتریایی نیز شایع‌ترین نوع بعدی است. بیشتر احتمال دارد ترشحات زرد یا سبز غلیظ‌تری داشته باشد که ممکن است روی پلک‌ها و مژه‌ها پوسته ایجاد کند. معمولاً طی یک یا دو هفته بدون درمان بهبود می‌یابد، اما قطره‌های چشمی آنتی‌بیوتیک ممکن است کمی این امر را تسریع کند و به بازگشت سریع‌تر به محل کار یا مدرسه کمک کند.

اگر چشمان شما در مواقع خاصی از سال صورتی است و درد و خارش دارند، احتمالاً التهاب ملتحمه آلرژیک است که معمولاً با تب یونجه همراه است. حدود ۴۰ درصد افراد در برخی مواقع از ورم ملتحمه آلرژیک رنج می‌برند. این عارضه با آنتی هیستامین‌ها به شکل قطره و قرص تسکین می‌یابد.

برای تمام این اشکال ورم ملتحمه، عینک آفتابی، اشک مصنوعی و بهداشت ملایم پلک کمک کننده است.

همچنین ممکن است به ورم ملتحمه از یک بیماری مقاربتی مانند کلامیدیا و سوزاک مبتلا شوید، اما این موارد جدی‌تر هستند و نیاز به مراقبت‌های پزشکی در اسرع وقت دارند. باکتری‌ها می‌توانند از طریق تماس دست و چشم از اندام تناسلی به چشم‌ها سرایت کنند و ممکن است باعث ترشحات آبکی یا چرک، خارش، قرمزی و تورم و حساسیت چشم‌ها شوند.

شرایط جدی‌تر

بیماری‌های جدی‌تر چشمی که باعث از دست دادن بینایی می‌شوند، خوشبختانه نادرتر هستند. عفونت‌های اصلی نگران کننده سلولیت اربیتال، اندوفتالمیت و کراتیت عفونی هستند.

در سلولیت اربیتال، بافت‌های اطراف چشم عفونی، ملتهب و متورم می‌شوند. موارد بیشتر در کودکان نسبت به بزرگسالان رخ می‌دهد و بیشتر موارد به دنبال عفونت سینوسی وخیمی است که به مدار چشم (حفره استخوانی در جمجمه که شامل چشم و ساختار‌های اطراف آن است) گسترش می‌یابد. پوست اطراف چشم دردناک، قرمز و متورم خواهد شد. ممکن است تب، دوبینی، سردرد و از دست دادن بینایی وجود داشته باشد و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

اندوفتالمیت نیز یک عفونت جدی است که مایعات داخل چشم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این مشکل معمولاً پس از ورود چیزی به چشم اتفاق می‌افتد، بنابراین می‌تواند پس از جراحی، پس از تزریق چشم، پس از تصادف یا پس از عفونت شدید قرنیه، رخ دهد. اگر پس از تزریق چشم، جراحت یا جراحی درد دارید که به طور فزاینده‌ای بدتر می‌شود، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

کراتیت هم زمانی اتفاق می‌افتد که سطح جلویی چشم - قرنیه شفاف و گنبدی شکل جلوی مردمک - ملتهب شود. کراتیتِ غیرعفونی ممکن است پس از آسیب قرنیه یا خشک شدن سطح قرنیه بر اثر استفاده طولانی مدت از لنز‌ها رخ دهد.

کراتیت عفونی وضعیتی است که باکتری ها، ویروس ها، قارچ‌ها و انگل‌ها قرنیه را آلوده می‌کنند. استفاده کنندگان از لنز‌ها باید مراقب بهداشت لنز‌ها باشند و قبل از شنا لنز‌ها را خارج کنند، زیرا این موجودات به فضای بین لنز و چشم جذب می‌شوند.

آب داخل جکوزی‌ها، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها ممکن است حاوی این موجودات باشد. معمولاً اینها تهدیدی برای چشم‌های دارای قرنیه سالم نیستند، زیرا قرنیه یک سد طبیعی برای عفونت ایجاد می‌کند. اما اگر سطح قرنیه آسیب ببیند، احتمالاً به دلیل استفاده طولانی از لنزها، خطر عفونت بالاتر است.

بهداشت خوب ضروری است

بهداشت دست برای جلوگیری از ابتلا و گسترش عفونت چشم ضروری است. دست‌های خود را خوب و مرتب بشویید و از دست زدن یا مالیدن چشم‌ها خودداری کنید.

عفونت‌های ویروسی، قارچی و باکتریایی بسیار مسری هستند، بنابراین هر گونه دستمال مرطوبی که برای تمیز کردن چشم استفاده می‌شود را با احتیاط دور بیندازید و قبل و بعد از تمیز کردن چشم یا ریختن قطره، دست‌های خود را بشویید.

از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی مانند حوله خودداری کنید و اگر عفونت چشمی دارید، تا زمانی که بهتر نشدید از آرایش روی چشم خودداری کنید.

اشک مصنوعی (بدون مواد نگهدارنده) و یک روال خوب برای تمیز کردن ملایم چشم‌ها می‌تواند به خلاص شدن از شر آلرژن‌ها و محرک‌ها کمک کند.

اگر از لنز‌ها استفاده می‌کنید، مراقب تمیز کردن آن باشید و بیش از حد از آنها استفاده نکنید. اگر به چیزی جدی‌تر از ورم ملتحمه ساده مشکوک هستید، به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید. هرگونه تغییر ناگهانی غیرقابل توضیح در بینایی، درد چشم، یا هر تورم، سردرد، دوبینی یا تب، نیاز به توجه فوری دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->